Over Mij

In het Kort

  • Geboortedatum: 1 oktober 1993 (Weegschaal)
  • Opleidingen: BA Religiewetenschappen, MA South-Asian Studies, (nog niet afgerond:) MA Geestelijke Verzorging
  • Hobby’s: Schrijven, lezen, tekenen, (bord)spellen spelen
  • Favoriete auteurs: Robin Hobb, J.R.R. Tolkien, S.A. Chakraborty Naomi Novik

Wie Ben Ik?

Op 1 oktober 1993 werd ik in Leiden geboren. Het is tevens in Leiden en omstreken (Rijnsburg) dat ik ben opgegroeid. Veel van mijn jeugd bracht ik lezend door, alhoewel ik het ook niet vervelend vond om met riddertjes, Lego of Playmobil mijn eigen verhalen te beleven. Later namen mijn vrienden en ik zelf de zwaarden (of waren het takken?) te hand om door tuinen en bossen te rennen, terwijl we onze eigen avonturen tot leven droomden. Met dat dromen ben ik nooit helemaal gestopt.

Het eerste boek dat me diep raakte toen ik het las, was De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. Niet veel later – en misschien dat ik er stiekem nog net iets te jong voor was – wisten de werken van J.R.R. Tolkien en Robin Hobb me eveneens te inspireren en een plekje in mijn hart te winnen. Met al deze verhalen in gedachten schreef ik een kort verhaal bij een tekening die ik had gemaakt, waarin orks, ridders en een verdwaalde trol met elkaar in gevecht waren geraakt. Ik denk dat daar mijn passie voor schrijven officieel begonnen is, alsook mijn passie voor het fantasy-genre.

Ondanks het feit dat schrijven mijn grootste hobby is, heeft het lang geduurd voordat er een afgerond project uit voortvloeide. Gedurende de middelbare school en een groot gedeelte van mijn studiejaren bleken de verplichtingen talrijk genoeg om mijn schrijfprocessen dwars te zitten. Er was één project waar ik vlijtig aan schreef wanneer ik kon, maar de vooruitgang was zo traag dat het vaak een eindeloze opgave leek (ooit breng ik je tot een einde, Dreiging van Morcith!). 

Gezien mijn liefde voor schrijven en verhalen, zou het wellicht logisch zijn geweest als ik daar na de middelbare school iets mee had gedaan. In plaats daarvan begon ik aan de bachelor Religiewetenschappen aan de Universiteit Leiden, en daarna de master South Asian Studies. Alhoewel ik tegen het einde van mijn studies goed klaar was met studeren, heb ik nooit spijt gehad van mijn studiekeuzes. Ik heb veel geleerd, en van deze kennis gebruik ik het merendeel nog steeds in zowel mijn dagelijks leven als in mijn schrijfwerk.  

Vanaf 2017 waagde ik me aan enkele schrijfwedstrijden, onder andere om het schrijven van korte verhalen te oefenen. In iets meer dan één jaar kwam ik drie keer op een shortlist terecht en reisde ik als gevolg daarvan bijna alle Fantasy festivals in Nederland af voor de prijsuitreikingen. Drie keer werd ik gepubliceerd, in een verhalenbundel of online. Het was in deze periode dat ik besefte wat ik het liefste wilde doen met mijn leven: schrijven en verhalen vertellen. Als ik al jarenlang een boek wilde schrijven, waar wachtte ik dan nog op? Zo begon ik met het schrijven van Dochter van de Masjeir: De Zuivering. En dat brengt ons in het hier en nu. 

Wordt vervolgd…

Fotografie: Jasmijn van Elteren

Je hebt Religiewetenschappen gestudeerd. Betekent dit dat je zelf ook religieus bent?

Nee, ik ben niet religieus. Ik laat mezelf hooguit beschrijven als 'agnostische fatalist', maar in de praktijk gaat zelfs dat perspectief me moeizaam af. Religies, en het concept 'geloof' in het algemeen, hebben vooral mijn interesse omdat ze al sinds den beginne een onmiskenbare invloed hebben op de mensheid, zelfs op gebieden waar je het niet direct zou verwachten.   

Wat schrijf je het liefst?

Fantasy, uiteraard. Maar, los van het genre, kruip ik graag diep in de gevoelens en gedachtegangen van karakters, wat me een voorkeur geeft voor het schrijven van introspectieve karakters. Daarnaast keren thema's als geloof, het Lot & vrije wil, identiteit, leven & dood en vriendschap/familie (in de breedste betekenis van het woord) regelmatig terug in mijn schrijfwerk. 

Houd je van katten? Wat is je lievelingseten? Wat zou je ervan vinden als je onverwachts naar de feeënwereld ontvoerd werd?

Ja. Lasagne. Het ontvoeringsgedeelte is niet ideaal, maar verder lijkt het me een interessante ervaring.

Onderscheidingen & Prijzen

2017 Kleine Vlam, genomineerd voor de prijs voor aanstormend talent bij de thriller-schrijfwedstrijd van uitgeverij ‘De klimmende ster’

2018 In de shortlist van de ‘Achterblijvers’-verhalenwedstrijd van Godijn Publishing met Avontuur en Liefde

2018 De Bekroning, top 10-finalist van ‘Fantastic Stories’-schrijfwedstrijd Dutch Comic Con

2022 Zeven Poorten, top 10-finalist van ‘Fantastic Stories’-schrijfwedstrijd Dutch Comic Con

 

Publicaties

2017 Kleine Vlam in verhalenbundel De griezel van de Lindelaan en andere verhalen

2018 De Bekroning op de site van van Stichting Fantastisch Genre

2018 Avontuur en Liefde  in de verhalenbundel Achterblijvers van Godijn Publishing

2022 Zeven Poorten in de verhalenbundel Hoop en Wanhoop van Anybook Press

2023 De Wonderlamp in de verhalenbundel Lang en Gelukkig van het Papieren Zwaard

 

Heb je nog vragen?